Sajtóközlemény

Innovatív technológia beszerzése a Fabrika + 2000 Kft-nél

Európai Uniós forrás segítségével innovatív technológia beszerzésére került sor a Fabrika+ 2000 Kft. iváni telephelyén, a GINOP-2.1.8-17-2017-00140 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiírására benyújtott projekt 10,68 millió Forint támogatásban részesült.

A Fabrika+ 2000 Kft. 2006-ban alakult, mára Nyugat-Magyarország egyik vezető raklapgyártó és kereskedő társaságává lépett elő. A vállalkozás saját gyártású és felvásárolt faipari termékeket (rakodólap, tároló faláda és egyéb fa csomagolási segédanyagok), és teljes körű logisztikai szolgáltatást (tervezés, tárolás, raktározás, szállítás) kínál vevői számára. A vállalkozás nem csupán előállítja a termékeket, de partnereitől vissza is vásárolja a nem veszélyes hulladéknak minősülő sérült termékeket. Hulladékgazdálkodásának eredményeként faaprítékot állít elő, melyet főként export piacokon, hőerőművekben tud értékesíteni.

A kedvezményezett neve: FABRIKA + 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Innovatív technológia beszerzése a Fabrika+ 2000 Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9374 Iván, hrsz. 598/5.
A projekt tényleges befejezése: 2018.10.03.
Beruházás összköltsége: 21 357 520 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 10 678 760 Ft
Támogatás mértéke: 50%

Beruházás rövid bemutatása:
A vállalkozás a projekt keretében egy Winter típusú élezőt, egy Atlas Copco GA 15 FF típusú csavarkompresszort és egy HakkiPilkeEasy 50 tűzifakészítő automatát szerzett be, mely korábban nem állt a rendelkezésére, így a vállalkozás számára innovatív adaptált technológiának minősül.

A fűrésztárcsa élező sorozatvágó gépek tárcsáinak élezésére szolgál. A gép automata módon az igény jelentkezésekor azonnal képes az élek helyreállítására, így jelentősen gyorsítja a munkafolyamatot, nem okoz állásidőt a gépek minőségbeli helyreállítására történő várakozás, ezáltal a munkahatékonyságot is növeli.

Az Atlas Copco GA 15 FF típusú csavarkompresszor telepített, léghűtéses, egyfokozatú olajbefecskendezésű csavarkompresszor. A kompresszort léghűtéses, 3 fázisú villanymotor hajtja meg. A csavarelem, hajtóművön keresztül, közvetlenül a villanymotor tengelyéről kapja a hajtást.

A HakkiPilkeEasy 50 típusú nagyteljesítményű Tűzifakészítő automata a piacvezető finn gyártó professzionális berendezése, mely hatékonysága és teljesítménye okán az “ergonomikus igásló” becenevet érdemelte ki a felhasználóktól. A Hakki Pilke Easy 50 gép elválaszthatatlan részét képezi a HakkiFeed 472 rönkasztal. Aktiválásáuk egyidejűleg zajlott. A gép üzembe helyezésével a vállalkozás gyártó tevékenysége tekintetében nem felhasználható anyag további feldolgozása miatt került sor a beszerzésre. Ezzel a vállalkozásnál egy olyan technológia adaptálására került sor, amivel egy új tevékenységet tud végezni.

További információ kérhető:
Baranyai András
info@fabrika.hu

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close