Technológia fejlesztés a Fabrika + 2000 Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével az eszközpark bővítésére került sor a Fabrika + 2000 Kft. telephelyén, a GINOP-1.2.1-14-2014-00414 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiírására benyújtott projekt 35% mértékű, 17,14 millió Forint támogatásban részesült.

A Fabrika + 2000 Kft. főtevékenysége 1624 – tároló fatermék gyártása, így raklapok, tároló fatermékek gyártása.

A Fabika+ 2000 Kft. saját gyártású és felvásárolt faipari termékeket (rakodólap, tároló faláda és egyéb fa csomagolási segédanyagok), és teljeskörű logisztikai szolgáltatást (tervezés, tárolás, raktározás, szállítás) kínál vevői számára. A vállalkozás nem csupán előállítja a termékeket, de partnereitől vissza is vásárolja a nem veszélyes hulladéknak minősülő sérült termékeket. Hulladékgazdálkodásának eredményeként faaprítékot állít elő, melyet főként export piacokon, hőerőművekben tud értékesíteni.

A vállalkozás versenyképességének javítása érdekében az új technológia beszerzése elengedhetetlen. A termelési kapacitás bővítése érdekében fejlesztésre került sor a pályázati forrás felhasználásával.

A pályázat megvalósításával új termelő kapacitást biztosító gyártó gépek beszerzése történt: 1 darab Wravor 700 B pneumatikus keresztvágó fűrész előtolással, 1 darab Wravor egytengelyes sorozatvágó 750 20/160 és 1 darab Wravor 750 400/200 duplatengelyes sorozatvágó görgős pályával.

A beszerzett korszerű eszközök, hozzájárulnak a termelési kapacitás bővítéséhez. A beruházás megvalósításával, a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő termékek készülnének. Az automatizálás révén közel 10%-os mennyiségi növekedés érhető el, továbbá a minőség is jelentősen javul.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 59 darab munkahelyet tud megőrizni illetve az árbevétel szint legalább 5 százalékos növekedését prognosztizálja.

A beruházás megvalósításának záró napja: 2016.06.09.

További információ kérhető:
Baranyai András
fabrika@airplanet.hu
+36 20 981 7005

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close